Efectuati o rezervare

/*

Stati 2 nopti economisiti

durata minima de sedere 2 nopti

*/ Rezervare pentru parteneri

Pensiunea Déjà vu*** din Cluj-Napoca dispune de o locație ultra-centrala. Situata în cel mai linistit cartier de vile, aproape de centrul  istoric, turistic şi comercial al oraşului Cluj-Napoca, pensiunea noastra art nouveau reprezintă alegerea perfectă pentru business sau relaxare. Pensiunea este situata in cartierul Grigorescu, la doar 10 minute de mers pe jos de la Parcul Central, Cluj Arena, noua Sala polivalenta a orasului, Piaţa Unirii, ansamblul statuar Matei Corvin şi Biserica Sfântul Mihail, si de Piata Muzeului. Pe durata vizitei la Pensiunea Déjà vu *** vă invităm să petreceti clipe minunate plimbandu-va prin aceste zone si facand astfel cunoștiinta cu o parte din frumusețile orașului. Frumusetea, arhitectura, stilul tihnit ardelenesc, precum si statutul de al doilea cel mai important oras universitar din Romania, sunt factori care indeamna multi tineri sa aleaga Clujul ca si noua lor casa dupa petrecerea unei perioade mai lungi de timp cu ocazia studiilor efectuate in Capitala Ardealului. Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) este cea mai mare universitate din țară, cu peste 40000 de studenți în diverse  specializări in limba romana, maghiara, germana si engleza. USAMV, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Tehnică, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Universitatea de Artă și Design sunt alte câteva universități de stat din Cluj-Napoca recunoscute pe plan național și internațional.

 

Piaţa Unirii, Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail” – este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piața Centrală din Cluj și se numără printre monumentele emblematice ale orașului. Este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din România, cu 70 de metri lungime și o înălțime maximă de 80 de metri.
Ansamblul monumental Matei Corvin alcătuit din cinci statui reprezentându-i pe regele Matia (ecvestru) și pe cei patru generali ai săi, a fost dezvelită în anul 1902 în piața centrală a Clujului. Macheta lucrării, operă a artiștilor János Fadrusz și Lajos Pákay, a obținut în anul 1900 marele premiu al Expoziției Universale de la Paris. Monumentul clujean a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale orasului.

 

Casa Matei din Cluj este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj, unicul palat clujean din epoca de tranziție de la stilul gotic la cel renascentist. În această clădire s-a născut regele Matia Corvinul. Clădirea a fost construită în secolul al XV-lea. Clădită în stil gotic, Casa Matia a suferit de-a lungul timpului modificări diverse și adaptări la stilurile noi. Astfel, în prima jumătate a secolului al XVI-lea au fost introduse o serie de elemente arhitecturale renascentiste.

 

Biserica Reformată Calvină de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca (în maghiară Farkas utcai Református Templom, în germană Reformierte Kirche in der Wolfsgasse) din imediata apropiere a bastionului Croitorilor este unul dintre cele mai valoroase edificii gotice din Transilvania, ridicat între 1486-1516. Biserica mai este cunoscută și sub numele de Biserica Reformată Centrală sau Biserica Reformată de pe Ulița Lupilor. Ulița Lupilor, astăzi strada Mihail Kogălniceanu, este una din cele mai vechi străzi ale Clujului.

 

Statuia Sfantului Gheorghe reprezentat omorând balaurul, este o copie a Statuii Sfântului Gheorghe din Praga, originalul realizat de meșterii clujeni Martin și Gheorghe la sfârșitul evului mediu. Copia a fost realizată în anul 1904 de restauratorul Kálmán Lux (1880-1961). Statuia a fost amplasată la Cluj în jurul anului 1900, inițial în „Piața Sf. Gheorghe” (redenumită în perioada comunistă în “Piața Gheorghe Sion”, apoi în “Piața Păcii”, în prezent “Piața Lucian Blaga”), în fața Bibliotecii Universitare. În anul 1960 a fost mutată în mica piață din fața Bisericii Reformate-Calvine de pe str. Kogălniceanu, locație considerată mai potrivită.

 

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante muzee din România cu o colecţie de peste 12.000 de piese de pictură, sculptură, arte grafice şi decorative.

 

Parcul central

Cu o vechime de peste 180 de ani, este unul dintre principalele locuri de recreere din Cluj-Napoca, fiind situat pe malul Someşului Mic.

 

Grădina Botanică “Alexandru Borza” a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza si se intinde pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului. Grădina botanică, înființată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a Universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Obiective de vizitat in municipiul Cluj-Napoca